Blog

Valg af garn.

Da jeg efter mange og lange overvejelser endelig besluttede mig for, at starte en webshop op, kom det næste spørgsmål “hvilke garner ville jeg forhandle?”

Et af mine valg faldt på den dejlige uld fra Øland. Jeg var for et par år siden på ferie på Øland og stiftede i den forbindelse bekendtskab med det. Det er “overskudsuld” fra uldproduktionen, som normalt ville blive smidt ud eller brændt. I 1998 besluttede Ann Linder Hjelm sig for at ændre på dette. Firmaet begyndte at samle en masse uld ind, hovedsaglig lokalt fra Øland, men også regionalt fra Småland og Blekinge. Virksomheden startede helt fra bunden med produktudvikling og design. Visionen er at arbejde miljøvenligt og økologisk og så vidt muligt i de rent klassiske naturmaterialer som uld, hør, hamp og træ. Nedenfor ses et eksempel på garn og et smukt sjal.

regnbågssjal

 

 

Næste valg af garn faldt på produkter fra ONIONKnit. Jeg har altid været meget glad for at arbejde med garn fra Onion.  Jeg var på messe i januar måned i Vejle, hvor jeg faldt på halen over alle de skønne garner samt pragtfulde farver. Det garn jeg har udvalgt mig er følgende:

Onion Superfine merino – superwash: 100% Merino, 5 trådet kabelspundet i den fineste og blødeste merinould, som er superwash behandlet. Når garnet strikkes, opnåes en flot overflade med lækker volumen og det er dejligt fleksibelt. Kvaliteten egner sig rigtig godt til såvel baby og børnestrik som til voksenmode. Giver det flotteste sømandsboblemønster p.g.a. garnets elastiske struktur. Pinde 3,5 – 4.

039

Onion Fino organic cotton + merino wool: 50% økologisk bomuld + 50% merinould. Helårs luksus blanding. Kvaliteten er lækker blød p.g.a. merinoulden og sommeranvendelig p.g.a. bomulden. En del af farverne er melerede, da bomulden og merinoulden ikke tager ens imod alle farver. Kvaliteten er oplagt til både voksen, børne og babymodeller. Garnet er produceret i Italien. Pind 3.

511

Onion Organic cotton + merino wool: Som ovenfor. Pind 4-4,5.

728

Onion Fino organic wool + nettles: Spændende garntype indenfor den økologiske genre, i en blanding hvor ulden er 100% økologisk. Nælden giver garnet et smukt perlemorsskær og samtidig bliver garnet meleret, da nælden ikke tager imod farve. Nælden gør også, at garnet er meget slidstærkt og det kan bruges til sokker. Et let og lækkert garn med et meget flot maskebillede, når det strikkes – perfekt for nybegynderen.

813

 

Jeg har alle farver i de ovennævnte garntyper.

 

Næste valg faldt på Sandnes Garn. Her valgte jeg i første omgang forårs- og sommergarnerne:

Mini alpakka: Der er 100% ren alpakke uld, der kan vaskes på 30 grader på uldprogram.

Alpakka Silke: 70% babyalpakka og 30% silke, der også kan vaskes på 30 grader på uldprogram. Denne blanding er utrolig blød og lækker.

Lanett babyull: 100% merino uld, der kan vaskes på 40 grader på uldprogram. Garnet er superwash behandlet.

SISU: 80% uld og 20% nylon, der kan vaskes på 40 grander på uldprogram. Garnet er superwash behandlet.

Jeg fører disse garner i alle farver. Alle garntyper er specielt velegnet til baby- og børnetøj.

OBS  OBS  OBS  OBS

Jeg har nu indstillet salget af Sandnes garn. Synes at priserne var ved at blive lidt for høje – også selvom det er kvalitetsgarn.

 

Mit fjerde valg faldt på Permin. Jeg har endnu ikke modtaget garnet, men kan fortælle, at der kommer det skønneste bomuldsgarn til både strikning og hækling, der kommer båndgarn og meget andet. Jeg vender tilbage, når garnet er i hus.